Apstādiet dārzu ar populāru aromātisko garšaugu, un augsne jums par to pateiksies

Šis smaržīgais augs jau sen ir atradis savu vietu daudzu cilvēku virtuvēs. To pievieno daudziem ēdieniem. Taču tikai retais apzinās, ka tās var uzlabot arī augsnes struktūru dārzeņu dārzā.

Mēs runājam par labi zināmajām un daudzu iemīļotajām dillēm. To audzē, lai jebkurā laikā pievienotu aromātiskus zaļumus zupai vai citiem ēdieniem. Dārzeņu dārzā dilles bieži vien daudz izplatās, taču patiesībā tas nemaz nav slikti.

Fakts ir tāds, ka šis augs veicina augsnes stāvokli uz vietas, kā arī palīdz aizdzīt kaitēkļus un kaites no citām kultūrām.

Dilles padara zemi irdenāku, piesātina to ar mikroelementiem. Lai pasargātu citus augus no vīrusiem un parazītiem, dilles bieži sēj blakus dobēm vai pat starp dobēm.

Piemēram, dilles, kā arī dažas sinepju sugas var atbaidīt zeltaino kartupeļu nematodi. Tāpēc noteikti izkaisiet dažas diļļu sēklas kartupeļu dobē.

Lasi vēl: Dārznieks dalījās ar metodi, kā izaudzēt “gigantiskas” kāpostgalvas

Ķiploki, pākšaugi, sīpoli, bietes un zemenes gūst labumu no dillēm, un daži dārzkopji to sēj pat kopā ar jāņogām.

Noteikti sējiet šo smaržīgo garšaugu gurķu tuvumā, lai pasargātu tos no peronosporozes. Un, ja dilles stādīsiet blakus kāpostiem vai redīsiem, varat novērst inficēšanos ar krūmsakni, kas ir izplatīta kāpostu sugu kaite.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Bet, ņemiet vērā arī to, ka ir dažas kultūras, kuru tuvumā dilles sēt ir stingri aizliegts. Jo īpaši tie ir burkāni, selerijas un citas tā sauktās lietussargu kultūras.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment